Vloerisolatie

Vloerisolatie Drenthe

Vloerisolatie in Groningen regel je voordelig via EnergiekeurplusVloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in je huis. Je vloer kan door het aanbrengen van isolatie wel 4 graden warmer worden. Het isoleren van de vloer is een effectieve manier om je energieverbruik te verminderen. Je huis verliest minder warmte en de verwarmingsketel hoeft hierdoor minder hard te stoken.

Met vloerisolatie bespaar je meer dan je denkt

Door isolatie onder je vloer aan te brengen daalt je gasverbruik gemiddeld met 325m3 per jaar. Dat scheelt je 190 euro per jaar op je energierekening! Bovendien is isolatie onder de vloer goed voor het milieu, het scheelt gemiddeld 580 kilogram CO2 uitstoot per jaar.

Is mijn vloer geschikt voor vloerisolatie?

Woningen van vóór 1980 hebben vrijwel altijd een ongeisoleerde beganegrond vloer. Is er een hoge kruipruimte onder de begane grond vloer aanwezig? Dan kun je de vloer makkelijk vanaf de onderzijde laten isoleren. Wanneer er een lage, of helemaal geen kruipruimte is dan is de isolatie iets lastiger aan te brengen.

Voordelen van vloerisolatie

Isolatie zorgt voor minder tocht, koude trek en voor een warmere vloer. De warmte in huis wordt gelijkmatiger verdeeld. Bovendien kan er minder vocht vanuit de kruipruimte je huis binnen komen.  Hierdoor ontstaat er een gezonder leefklimaat. Het aanbrengen van isolatie onder de vloer van een woonhuis is vrijwel altijd binnen enkele uren tot een dagdeel klaar.

Vloer isoleren, maar hoe?

Een vloer kan op verschillende manieren worden geisoleerd. Bijvoorbeeld door middel van glas- of steenwol of EPS. Ook kan er PUR schuim tegen de onderkant van de vloer worden gespoten waardoor alle kieren naadloos worden afgedicht. Ten slotte bestaan er ook nog reflecterende isolatie folies.

Voordelen vloerisolatie

  • Snel
  • Lagere lasten
  • Milieuvriendelijk
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel
  • Waardestijging woning
  • Snelle terugverdientijd
Datum 8 maart 2020 nijmbeheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.