Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie in Groningen via Energiekeurplus

Spouwmuurisolatie Drenthe

Door je spouwmuren te laten isoleren kun je flink op je energierekening besparen! Met spouwmuurisolatie bespaar je op elke vierkante meter metselwerk wel 10m3 gas per jaar. Het aanbrengen van de isolatie is voordelig, de investering verdien je dan ook in korte tijd weer terug. Vaak al tussen de 3 en 5 jaar!

Spouwmuurisolatie verhoogt je wooncomfort

Door isolatie in je spouwmuur te laten aanbrengen zorg je ervoor dat muren geen kou meer afgeven en de temperatuurverdeling in huis veel gelijkmatiger wordt. Bovendien worden tijdens het aanbrengen van isolatie veel naden en kieren in je woning afgedicht. Dat betekent geen tochtklachten meer in huis en flink op je energierekening besparen.

Gezond leefklimaat

Doordat het oppervlak van de muren in huis na het aanbrengen van isolatie warmer blijft, is condensvorming verleden tijd. De muren blijven warm en droog en schimmels hebben geen kans meer. Dit levert een gezonder leefklimaat op voor alle bewoners.

Soorten spouwmuurisolatie

Spouwisolatie bestaat in verschillende vormen: de spouw kan worden gevuld met PUR (polyurethaan) schuim, thermoparels of isolatie wol. Ben je benieuwd welke mogelijkheid geschikt is voor jouw spouw? Vraag een isolatieadvies aan.

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Woningen van voor 1975 hebben vrijwel altijd een ongeisoleerde spouwmuur. Bij een spouw van minimaal 40mm breed is na isolatie meestal mogelijk.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

In de buitenmuur worden kleine gaten in de kruisingen van de voegen geboord.  Met een speciaal luchtdrukpistool wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Na het isoleren worden de gaten weer met specie in de kleur van de voeg afgedicht.

Hoe lang duurt het isoleren?

Het isoleren van een spouwmuur van een woning is meestal binnen een dag klaar.

Voordelen spouwisolatie

  • Snel
  • Lagere lasten
  • Milieuvriendelijk
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel
  • Waardestijging woning
  • Snelle terugverdientijd
Datum 8 maart 2020 nijmbeheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.