Dakisolatie

Dakisolatie levert een forse bijdrage aan de mogelijkheden voor energiebesparing

Dakisolatie

Een woning zonder dakisolatie verliest veel warmte!
De verwarming moet hard werken om de woning warm te houden, dit leidt tot een hoog gasverbruik. Een gemiddeld rijtjeshuis met verwarmde zolder zonder geïsoleerd dak stookt jaarlijks maar liefst 780 m3 gas méér dan nodig is. Door te isoleren verlies je minder warmte. Bovendien maakt dakisolatie je woning een flink stuk comfortabeler.

Bespaar op je maandlasten met dakisolatie

Hoeveel je bespaart met dakisolatie, is afhanklijk van verschillende zaken, zoals het soort isolatiemateriaal dat je kiest en hoe hoog de thermostaat staat. Maar één ding is zeker;  wanneer je het ongeïsoleerde dak van je woning voorziet van een laag isolatiemateriaal zul je de kosten hiervan al snel terugverdienen doordat je flink gaat besparen op je gasverbruik!

Dakisolatie, wat is de beste manier?

Er zijn verschillende manieren om een plat dak of een hellend dak te isoleren, van binnenuit of van buitenaf. En er zijn er diverse isolatiematerialen die hiervoor gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld: EPS, PUR, glas-, steenwol. Wil je weten wat in jouw situatie de meest geschikte vorm van isolatie is? Vraag dan advies aan Energiekeurplus!

Het isoleren van een bergzolder kan vaak relatief eenvoudig gebeuren door aan de binnenzijde isolatie aan te brengen. Maar ook voor specialistische klussen zoals het na-isoleren van een woning met een rieten kap is een oplossing mogelijk. Bijvoorbeeld door het dak vanaf de buitenzijde naadloos met PUR te isoleren, een maatregel die ervoor zorgt dat de rieten kap van de woning meteen tochtdicht wordt gemaakt.

Specialist in dakisolatie

Voor het aanbrengen van isolatie werkt Energiekeurplus samen met een gespecialiseerd, IKOBKB & KOMO gecertificeerd bedrijf met een jarenlange ervaring in het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren. Vakmanschap, klantgerichtheid en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding is waar zij voor staan.

Voordelen

  • Snel
  • Lagere lasten
  • Milieuvriendelijk
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel
  • Waardestijging woning
  • Snelle terugverdientijd
Datum 8 maart 2020 nijmbeheerder