Bodemisolatie

Bodemisolatie Groningen

BodemisolatieBodemisolatie of kruipruimte isolatie Groningen regel je via Energiekeurplus

Door het isoleren van je kruipruimte kun je flink veel energiebesparen! Bodemisolatie is een goedkope manier van isoleren en heeft een bovendien hoge isolatiewaarde. Hierdoor is het aanbrengen van isolatie op de bodem van je kruipruimte één van de meest rendabele manieren van energiebesparen die zichzelf al in enkele jaren terugverdient.

Goed voor het milieu

Door het aanbrengen van kruipruimte isolatie verlies je minder warmte door je vloer. Dit zorgt voor een besparing van 3 tot wel 7 m3 gas per aangebrachte m2 isolatie. Het levert niet alleen een flinke energiebesparing op maar is ook goed voor het milieu vanwege een lagere CO2 uitstoot.

Aangenaam leefklimaat

Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat je vloer tot wel 4 graden warmer blijft. Omdat de vloer warmer is en dus niet meer koud optrekt wordt het comfort in huis aanzienlijk verhoogd. Vaak kan de thermostaat na het aanbrengen van bodemisolatie een graadje lager worden ingesteld.

Bodemisolatie voorkomt gezondheidsproblemen

Woningen in Groningen hebben vaak een vochtige of zelfs een kletsnatte kruipruimte. Het vocht uit de kruipruimte condenseert tegen de onderkant van de vloer en komt zo je huis binnen. Als een woning te vochtig is leidt het tot een kil, muf en ongezond binnenklimaat. Huisstofmijten en schimmels gedijen uitstekend in een vochtige omgeving en kunnen gezondheidsproblemen zoals astma, allergie en huidaandoeningen veroorzaken.

Bodemisolatie zorgt dat het vocht uit de kruipruimte je huis niet meer binnen komt. Doordat het vocht op het koudste punt, dus onder de isolatielaag condenseert, komt het niet meer bij de vloer. Je vloer blijft droog en de relatieve vochtigheid in huis daalt. Hierdoor krijgen schimmels en huisstofmijten geen kans meer. Door de isolatie ontstaat een comfortabel warm, droog en gezond binnenklimaat.

Bodemisolatie voorkomt vochtproblemen

Het aanbrengen van isolatie zorgt voor een droge vloer waardoor er hier geen hout- of betonrot meer kan ontstaan. Verder voorkomt de isolatie de groei van zwam in de kruipruimte en zorgt het ervoor dat leidingen in de kruipruimte niet doorroesten. Zelfs wanneer er water in de kruipruimte staat blijft het zijn werk doen.

Voordelen bodemisolatie

  • Snel
  • Lagere lasten
  • Milieuvriendelijk
  • Meer wooncomfort
  • Beter energielabel
  • Waardestijging woning
  • Snelle terugverdientijd
Datum 8 maart 2020 nijmbeheerder