Bedrijf

Erergielabel Drenthe voorziet een bedrijf van een officieel energielabel

Energielabel bedrijf in Drenthe

Energielabel Drenthe is gecertificeerd als EPA-U adviseur volgens de BRL 9500-03 9500-04. Wij voorzien een bedrijf, winkel, kantoor, school, sport- en zorgcentrum of een overheidsgebouw van een officieel energielabel utiliteit of van een uitgebreid maatwerkadvies energiebesparing.

Het energielabel voor een bedrijf

Het energielabel utiliteit deelt bedrijfsgebouwen met een gelijke gebruiksfunctie afhankelijk van de energie zuinigheid in klassen in. Deze energie klassen lopen van A tot G. Het energielabel voor een bedrijfspand wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt door de adviseur gekeken welke installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken aanwezig zijn. Een energielabel is 10 jaar geldig na opname datum en mag alleen worden vertrekt door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel bedrijf

Al sinds 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij verhuur of verkoop en oplevering van een bedrijfspand. Nieuw is echter dat het voor ieder publiek toegankelijk bedrijf groter dan 250 m2 verplicht is om te zijn voorzien van een energielabel én om dit op een zichtbare plaats op te hangen. De ILT (inspectie leefomgeving en transport) gaat hier namens de overheid op controleren. Bij niet voldoen aan de verplichting kan een last onder dwangsom worden opgelegd van maar liefst €20.250!

Energielabel bedrijf aanvragen

Wil je een bedrijf verhuren of verkopen vraag dan op tijd een offerte voor energielabel aan! De doorlooptijd blijkt in de praktijk vaak enkele weken te bedragen. Energielabel Drenthe gaat er voor het bepalen van de prijs van uit dat kopieën van bouwtekeningen (plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden) beschikbaar worden gesteld. Ook is het belangrijk dat voldoende informatie over de aanwezige installaties wordt verstrekt en dat er tijdens een opname van het gebouw iemand aanwezig is die in staat is om aanvullende informatie te verstrekken.

Energielabel Drenthe

Energielabel Drenthe is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en de professionele markt. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van energielabels, thermografie, blowerdoor en in het geven van energieadvies in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Wil je binnenkort een bedrijfspand verkopen of verhuren? Voorkom dan het risico op problemen na de overdracht en vraag tijdig een verplicht energiecertificaat voor je bedrijf aan bij Energielabel Drenthe. Wij geven hiervoor graag een offerte op maat!

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een energielabel voor een bedrijf!   [contact-form-7 id=”2282″ title=”Energielabel utiliteit”]