Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening voor energiebesparing en isolatie.

Duurzaamheidslening Groningen

Voor wie: particuliere woningeigenaren, die de woning ook bewonen. Wat: via een aantal gemeenten in Nederland kunt u goedkoop lenen voor energiebesparing in je woning. Subsidie: hiermee wordt de rente op de lening met 3% verlaagd. Aanvragen: via jouw gemeente

Wat is een Duurzaamheidslening?

De duurzaamheidslening is een voordelige lening via de gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparing en het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen op je woning. De lening is gemeente-gebonden en is dus niet overal beschikbaar.

Waarom investeren in energiebesparing?

Door energie te besparen verlaag je je maandlasten, bovendien verhoog je je wooncomfort én zorg je ervoor dat de waarde van je woning stijgt. Bovendien draag je door energiebesparing je steentje bij aan een beter klimaat! Veel energiebesparende maatregelen verdien je, dankzij een lagere energierekening vanzelf weer terug.

Hoe werkt een Duurzaamheidslening?

Je leent de eerste drie jaar aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente. Na die drie jaar ga je rente en aflossing betalen. De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van €7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen. Welk bedrag je ook leent, je krijgt altijd 3% rentekorting.

Voorwaarden Duurzaamheidslening

Je bent eigenaar en bewoner van de woning waarvoor de lening wordt aangevraagd.

Een duurzaamheidslening is voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente. Je kunt minimaal €2.500,- en maximaal €15.000,- lenen.

Waar ik terecht voor een Duurzaamheidslening?

Een duurzaamheidslening vraag je aan bij je gemeente. Voor de procedure kijk je op het onderdeel ‘aanvragen’ duurzaamheidslening op de site van SVn

Welke maatregelen komen in aanmerking voor de Duurzaamheidslening?

Dat verschilt per gemeente en staat vermeld in de duurzaamheidsverordening van jouw gemeente.

Datum 12 april 2017 Energielabel Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.