Energielabel Drenthe voorziet een bedrijf van een energieadviesEnergieadvies bedrijf

In een energieadvies laat Thermografie Drenthe zien welke energie besparende maatregelen in een bedrijf het meest rendabel zijn. Het energieadvies bevat een officieel energielabel en een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Bovendien geeft een energieadvies de kosten en terugverdientijden van de geadviseerde maatregelen weer.

Energiebesparing en energieadvies

In een bedrijf zijn vaak vele mogelijkheden voor energiebesparing te vinden. Uit onze ervaring blijkt dat er vaak een besparing op de energiekosten van 30 tot 70 procent haalbaar is.

Energieadvies in 3 stappen

Bij een energieadvies voor een bedrijf volgt Thermografie Drenthe de volgende 3 stappen van het Trias Energetica:

  1. Beperk de behoeft aan energie en voorkom energieverspilling.
  2. Maak maximaal gebruik van duurzame energie bronnen.
  3. Maak wanneer dat noodzakelijk is zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele energie.

Investeren in energieadvies loont

Een investering in energiebesparing verdient zich zelf al snel weer terug door lagere energiekosten. Bovendien verbetert het comfort in een bedrijf in veel gevallen na uitvoering van energiebesparende maatregelen. Uit onderzoek blijkt dat een verbeterd comfort voor werknemers bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Energie besparen loont niet alleen bij oude gebouwen, door snelle technische ontwikkelingen en prijsdalingen valt ook bij ook bij jongere bedrijfsgebouwen vaak een flinke energiebesparing te behalen.

Energie Investerings Aftrek (EIA)

Wil je als bedrijf investeren in energiebesparing dan kom je in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek. De EIA is een belasting aftrek regeling waarbij de volledige investering in energiebesparing tegen 42 procent van de winst van een bedrijf kan worden afgetrokken. De netto besparing bedraagt hiermee ongeveer 10 procent. De energiebesparende maatregelen die hiervoor in aanmerking komen zijn onder meer het isoleren van bestaande constructies, het plaatsen van HR-glas en het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen, etc. De complete lijst van maatregelen die onder de EIA vallen is te vinden op de Energielijst 2014.

Met een energieadvies is het bovendien mogelijk om een compleet pakket energiebesparende maatregelen onder de EIA te laten vallen, zelfs wanneer de maatregelen niet op de Energielijst voorkomen. Voorwaarde hiervoor is dat uit het energieadvies blijkt dat er na uitvoering van het pakket maatregelen een energielabel B bereikt wordt of dat het huidige energielabel met minstens 2 stappen verbetert.

Energiekeurplus

Energielabel Drenthe is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt.  Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en partner van gebouweigenaren en bedrijven in energiebesparing en thermografie. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.