Tochtklachten

Tochtklachten? Energiekeurplus maakt een einde aan tocht.Tochtklachten

Tocht  is een veel voorkomend probleem dat vaak moeilijk te verhelpen is. Wanneer er luchtlekken in de schil van een gebouw aanwezig zijn kan de koude buitenlucht hierdoor ongecontroleerd naar binnen komen. Druk- & temperatuurverschillen veroorzaken een koude luchtstromen die niet alleen onaangenaam zijn maar ook condensatie, schimmels, gezondheidsproblemen en aantasting van de gebouwconstructie kan veroorzaken.

Tocht en luchtlekken

In oude woningen en gebouwen spelen vaak isolatieproblemen en tochtklachten ten gevolge van naden en kieren en onvoldoende of beschadigde isolatie. Nieuwe woningen worden steeds beter geïsoleerd, maar onze ervaring is dat de luchtdichtheid ervan helaas vaak te wensen over laat. Het resultaat is dat er naar verhouding ook veel comfortklachten en problemen met tocht in relatief jonge woningen spelen. Doordat het isolatieniveau in jonge woningen relatief hoog is vallen de tochtklachten hier juist sneller op.

Luchtlekken en tocht visualiseren

Tocht is niet zichtbaar, vandaar dat het meestal moeilijk te achterhalen is waar de oorzaak van tocht moet worden gezocht. Energiekeurplus kan een woning met gebruik van een blowerdoor in onder- of in overdruk zetten. Op deze manier kunnen wij een sterke kunstmatige luchtstroom door openingen in de gebouwschil creëren. Vervolgens sporen wij de aanwezige luchtlekken op met gebruik van thermografie of met kunstmatige rook.

Tocht en andere problemen

Luchtlekken veroorzaken niet alleen tochtklachten maar zij kunnen ook veel andere problemen veroorzaken. Zoals een hoog energieverbruik, vocht- en schimmel in huis, geluidsoverlast, gezondheidsproblemen en aantasting van de gebouwconstructie. Het is daarom belangrijk dat luchtlekken worden opgespoord en afgedicht!

Energiekeurplus

Energiekeurplus is een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt.
Wij zijn de partner van woning- en gebouweigenaren en overheden in energiebesparing, energielabel, blowerdoortest & thermografie. Energiekeurplus werkt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De kosten voor het opsporen van de oorzaak van tochtklachten met gebruik van een blowerdoor zijn vanaf €495 voor een woonhuis. Voor het opsporen van tochtklachten in bedrijfsgebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een onderzoek naar tochtklachten laten uitvoeren!

    Datum 18 februari 2022 nijmbeheerder